pondělí 20. dubna 2009

Konstrukce URL odkazu pro zobrzení sestavy s promptem

Nedávno po mě chtěl zákazník, pro kterého pracuji, způsob konstrukce URL (pomocí publikovaného GO URL, které je popsáno, ne však úplně dokonale, v dokumentu Oracle® Business Intelligence Presentation Services Administration Guide, kapitola 11 Integrating Oracle BI Presentation Services into Corporate Environments Using HTTP).

Standardní konstrukce URL pro zavolání sestavy (requestu) v OBIEE - tj. :
http://[hostname]:[port]/analytics/saw.dll?Go&Path=[cesta na sestavu ve Web katalogu]&NQUser=[OBIEE user]&NQPassword=[heslo]

Toto URL bohužel přímo zobrazí obsah sestavy bez zobrazení promptu, který je definován v rámci sestavy (pozor, nezaměňovat s dashboard promptem) – tedy tak, jak se sestava s promptem standardně chová, je-li zobrazována např. v rámci dashboardu :


Po nějaké chvíli experimentování s dalším parametrem konstrukce URL (konkrétně parametr Action, který je ve standardní dokumentaci popsán v souvislosti s jiným použitím – např. zobrazení sestavy v „printer friendly“ formátu nebo volání sestavy s předáním parametrů) se mi podařilo dosáhnut požadovaného výsledku. Konstrukce URL pro zobrazení sestavy s definovaným promptem tak, aby se nejprve zobrazil tento prompt (pro zadání omezení dat ve vlastní sestavě) je následující:

http://[hostname]:[port]/analytics/saw.dll?Go&Path=[cesta na sestavu ve Web katalogu]&NQUser=[OBIEE user]&NQPassword=[heslo]&Action=Prompt



Michal Zima (Teura s.r.o.)

Žádné komentáře: