čtvrtek 19. srpna 2010

Několik poinstalačních tipů pro Oracle Business Intelligence Enterprise Edition 11g

Níže uvádím několik poinstalačních tipů, které je dobré mít na paměti:

Klientské nástroje
  • Oracle Business Intelligence ODBC Driver
  • Oracle Business Intelligence JDBC Driver
  • Oracle Business Intelligence Administration Tool
  • Oracle Business Intelligence Catalog Manager
  • Oracle Business Intelligence Job Manager
Jsou podporovány pouze na 32-bit MS Windows. V případě, že máte 64-bit OS, pak postupujte dle návodu.

Změna adresářové struktury
Nejenom díky Weblogic Serveru se změnila adresářová struktura OBI EE. OracleBI a OracleBIData již nenajdete:), konfigurační soubory, repository, webcatalog nebo logy jsou umístěny v jiných adresářích, přesný popis je uveden zde.

Bezpečnost
Uživatele a skupiny již nelze definovat pomocí BI Administrator Toolu a nejsou uloženy v BI Metadata repository. Nyní jsou umístěny v dodávaném LDAPu, který je součástí Weblogic Serveru. Administrace se provádí pomocí Weblogic Console. Hlavní administrátor je uživatel weblogic. Více o security najdete zde.

Repository

Repository je stále uloženo v RPD souboru na filesystému, ale jelikož uživatelé (ani Administrator) a skupiny zde již nejsou uloženy, tak je chráněno a jeho obsah šifrován zadaným heslem. Heslo pro demo repository paint.rpd a SampleAppLite.rpd je Admin123. Více o security najdete zde.

Konfigurační soubory
Některé konfigurační parametry pro BI Server, Presentation Server, Scheduler a další se konfigurují pouze přes Oracle Enterprise Manager pro BI. V konfiguračních souborech je u těchto parametrů poznámka #Toto nastavení konfigurace spravuje správce Oracle Business Intelligence Enterprise Manager.

Webcatalog
Presentation Catalog Groups jsou nadále v BI 11g podporovány, ale pouze pro zpětnou kompatibilitu. Doporučené je začít používat aplikační role uložené ve Weblogic LDAPu.
Více o security najdete zde.


Erik Eckhardt



Žádné komentáře: