čtvrtek 14. července 2011

Vyzkoušejte si Oracle BI Mobile 11.1.1.5.0 z Vašeho iPadu / iPhonu / iPodu

Součástí 11.1.1.5 verze Oracle BI byla uvolněna komponenta Oracle BI Mobile, umožňující přistupovat z mobilních zařízení k obsahu Oracle Business Intelligence Enterprise Edition Plus. V současnosti Oracle BI Mobile podporuje pouze mobilní zařízení Apple iPad, iPhone a iPod (je dostupná jako nativní aplikace na iTunes App Store), do budoucna bude i pro zařízení postavené na OS Android.


Oracle BI Mobile podporuje veškeré výstupy z Oracle BI EE Plus včetně analýz a map (BI Answers), panelů (BI Dashboards), reportů (BI Publisher), akcí (BI Action Framework), výstrahy (BI Delivers), KPI a Scorecards. Z pohledu funkcionality nabízí Oracle BI Mobile koncovým uživatelům stejné možnosti a vlastnosti jako připojení přes webový prohlížeč (kromě vytváření). Z toho pro koncové uživatele plyne nulové zaškolení. Pokud uživatelé pracují s Oracle BI EE Plus, pak přechod na Oracle BI Mobile je okamžitý. Z pohledu Oracle BI EE infrastruktury není potřeba pro podporu Oracle BI Mobile nic nastavovat ani měnit, stačí se pouze z mobilní aplikace připojit k běžící Oracle BI EE instanci a vše jede.



Licenčně je komponenta Oracle BI Mobile dostupná jako "Option" k Oracle BI EE Plus (nelze využít s Oracle BI SE One), a nebo je součástí Oracle BI Foundation Suite.
Samotná aplikace Oracle BI Mobile je na iTunes App Store dostupná zdarma.


Instalace a připojení Oracle BI Mobile k našemu BI/DW Demo Serveru

1. Z iPadu / iPhonu / iPodu spusťte iTunes App Store, vyhledejte aplikaci Oracle BI Mobile a nainstalujte


2. Nastavte připojení k BI/DW Demo Serveru
Host: oraclebidw.avnet.cz
Port: 80
Username: bidw
Password: bidw1234


3. Připojte se k výše nakonfigurovanému BI/DW Demo Serveru


4. Vyzkoušejte si Oracle BI Mobile



Erik Eckhardt

Žádné komentáře: